Veiligheid paardensport

Om de veiligheid in de paardensport te waarborgen heeft de FNRS ( Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra), de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en de Stichting Recreatie Ruiter (SRR) samen met Consument en Veiligheid de Stichting Veilige Paardensport (SVP) opgericht.FNRS_veiligpaardrijden1

De SVP zorgt door middel van onderzoek en de uitgifte van het veiligheidscertificaat dat de paardensport op een veilige manier wordt beoefend. Het veiligheidscertificaat garandeert de consument dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijbaan en breedte van de in- en doorgangen.

Andere voorbeelden van de eisen zijn de verplichte aanwezigheid van een BHV-er, verplichting van het rijden met een veiligheidscap, gediplomeerde instructeurs, harnachament onderhoud en ongevallenregistratie.

Ruitersportcentrum Capriole is ook in het bezit van het veiligheidscertificaat en is door de FNRS beoordeeld met drie sterren.

fnrs