Lease, Veulenles en Twenterles

Terug naar de vorige pagina

Lease

Het is nu ook mogelijk om een paard of pony bij RSC Capriole te leasen.
Deze lease geldt voor twee dagen in de week en ook in de les rijd je dan op je eigen leasepony of -paard. (om de twee weken wissel je wel een keer van pony of paard)
Op dinsdag, donderdag en je lesdag heb je dan je eigen pony of paard om te verzorgen. Les je op dinsdag of donderdag dan is het eventueel mogelijk om op een andere te leasen in overleg met je instructrice.
Je mag op je lease dag vrij rijden, je paard verzorgen, knuffelen, poetsen, wandelen, laten grazen, het tuig onderhouden. Eigenlijk alles wat je ook met een eigen paard zou doen!
Er zijn ook andere mogelijkheden bij RSC Capriole, zoals bijvoorbeeld: 1 dag een paard of pony leasen per week, volledige lease of een andere lease dag.
Vraag voor meer informatie je instructrice of stuur een mailtje naar Marcelle!

 

Veulenles

Veulenlessen zijn er om de jongste ruitertjes kennis te laten maken met de verzorging, omgang en natuurlijk het rijden van de pony. Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen instromen in de veulenlessen.
Deze lessen zijn erg leuk voor kinderen die het wel leuk vinden om met de pony’s bezig te zijn, maar nog niet volop willen rijden, nog wat moeite met de concentratie hebben, of nog een beetje bang zijn. Elke week gaan we samen aan de slag met ons veulenboek en gaan we bezig met de pony’s poetsen, verzorgen, knuffelen en rijden.
Stapsgewijs gaan we de pony leren kennen en zijn er hele leuke diploma’s te behalen! Er is plaats voor maximaal 6 kinderen per les. Na de veulenlessen kunnen de kinderen doorstromen naar de longeerlessen of de twenterlessen.

De veulenles is iedere zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur en op de woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur. De contributie bedraagt € 25,- per maand.

Wat je verder nog moet weten:

– Zorg voor een rijbroek, trainingsbroek of legging
– Draag regenlaarzen, paardrijlaarzen of jodphurs met chaps
– Zorg voor een goede cap (eventueel te leen bij ons)
– Bind je haar in een staart, geen grote sieraden om
– Inschrijven kan via de mail activiteitencapriole@hotmail.com of door te bellen naar
Marcelle Hesselink (06-41435113), of Jessica Schäffer (06-52386048)

Uiteraard is het ook mogelijk om een eens een (gratis) proefles te volgen!

 

Twenterles

De twenterlessen zijn het vervolg op de veulenlessen. Wanneer de ruitertjes alle diploma’s hebben behaald in de veulenles, mogen ze beginnen in de twenterles.
Ook voor de kinderen waar een uur rijden nog te lang voor is zijn welkom in de twenterles.
De twenterles is bedoeld als tussenstap van de veulenles naar de groepsles. In deze les ga je eerst samen opzadelen, daarna wordt er ongeveer een half uur gereden en daarna wordt er weer gezamenlijk afgezadeld.
In de twenterles worden de kinderen spelenderwijs bekend gemaakt met het paardrijden. Ze leren de gangen van de pony onder de knie krijgen, leren de eerste basisfiguren van de dressuur en spelen spelletjes met de pony’s.
Daarnaast is er door het gezamenlijk op- en afzadelen met de instructrice veel aandacht voor de veiligheid en verantwoord omgaan met de pony.

Deze les wordt op maandag van 16.00 – 17.00 uur gegeven en op zaterdag van 12.00 -13.00 uur.
De contributie bedraagt € 40,- per maand. De groepsgrootte bedraagt maximaal 6 kinderen.

Wanneer je in deze les gaat rijden is het verplicht om een rijbroek, rijlaarzen en een eigen cap te hebben. Een bodyprotector is niet verplicht. Bind je haar in een staart en geen grote sieraden om.
Voor vragen of inschrijven kunt u een e-mail sturen naar activiteitencapriole@hotmail.com door te bellen naar Marcelle Hesselink (06-41435113) of Jessica Schäffer (06-52386048).